Gymnasium

Polhemskolan

15,2 elever per lärare,     11,9 elever per lärare i Sverige
Erbjuder laptops
Finns inte
Lunds största skola, erbjuder idrottsutbildningar, årets skolbibliotek 2016, Skånes största mötesplats för ungdomar
Välja idrottsprogrammet



De marknadsför sin idrottsinriktning och deras skolbibliotek. Och att de är Lunds största gymnasieskola
Tele 2:s sida är mer gjord för att locka dig med små erbjudanden medans Polhem försöker visa upp vilka deras bra sidor är, att de är elevvänliga
Har inte sett någon reklam för en gymnasieskola på TV:n fast på YouTube så har vi sett någon
Vi tycker att det är bra för att då så kommer fler elever och skolan får mer pengar och då går mer pengar åt eleverna
Hon menar att eleverna berättar om hur bra de hade/har det på skolan och det är den bästa typen av marknadsföring. Om det kommer direkt från munnen på eleverna så tror fler på det


Det skulle vara lättare för att vi känner folk som har gått/går på Polhem och vi skulle därför välja Polhem som vi känner till, framför kanske Spyken som är lite mer okänd.
Realgymnasiet
Lärartäthet: Hög

Erbjuder dator/surfplatta: På skolan har du som elev tillgång till en bärbar dator. 

Snittbetyg: Det fann inte men, grundläggande högskolebehörigheten inom ordinarie 2500 poäng, det vill säga svenska 2, svenska 3 samt engelska 6, på Realgymnasiet.

Värdebärande ord:
Information om utbildningen: Ifall man är intresserad av att i framtiden arbeta som hårstylist, makeupartist, nagelterapeut eller style advisor så är det här en bra linje. På Realgymnasiet i Lund kan man gå en som förbereder en för dessa yrken, och som utvecklar en speciellt inom färg, form, stil och kreativitet. Utbildningen till stylist är en inriktning på Hantverksprogrammet. Väljer du att läsa till stylist på Realgymnasiet blir man slutligen en kunnig hantverkare inom modevärlden.

Vad är det som skolorna i första hand marknadsför via deras hemsidor?
Att de vill få det att bli roligare att lära sig men samtidigt lära på riktigt. Men även att de stöttar och lär ut efter ens personliga intressen. Men även/också att lärarna är utbildade och lär ut med en hög kvalitét. Sedan så har de olika procent visningar som då ska visa de som besöker sidan hur bra skolan och dess utbildade lärare är på att lära ut.

Hur upplever du att den reklam som skolorna gör via deras hemsidor ser ut i jämförelse med andra tjänster som telefoni. Jämför exempelvis med Tele2.

Det handlar om två helt olika saker. Men när man går in på Tele2 så står det mer om priser och jämförelser mellan priser på Tele2 och andra mobilbolag så som exempelvis Telenor. Men när man går in på Realgymnasiet så står det mer om möjligheter och kvalité. Där står det mer procentvis hur skolan ligger till. På Tele2 så finns reklamen för att de ska kunna sälja så mycket som möjligt, med på Realgymnasiets sida så finns det reklam för att allt fler elever ska söka in och välja just den gymnasieskolan.
I vilka andra kanaler träffar du på reklam för olika gymnasieskolor?
Internet, Facebook, Instagram, Twitter, etc. Det visas på olika kanaler men jag har dock inte sett något på TV, men det kan säker vara så att det även visas där.

Hur ställer du dig till att skolor tar en del av skolpengen (som ska gå till elevernas utbildning) och använder för att marknadsföra skolan?

Jag tycker att det är bra, sedan så beror det ju på hur mycket pengar skolan använder för att marknadsföra. Men jag tycker nog att det är bra, det hjälper ju oss elever på sätt och vis.

En rektor har sagt att ”skolans elever är vår bästa marknadsföring”, vad tror du att hon menade med det?

Hen menar väl att eleverna är så pass duktiga att de på ett sätt blir som reklam. De visar sin kompetens och hur duktiga de är vilket då visar andra att det antagligen finns utbildade lärare, bra digitala läromedel och en bra sammanhållning i/på skolan. Det blir ju då som en slags reklam eftersom att de visar för omvärlden vad de har fått ut av att gå på just den skolan.

Skulle det vara lättare eller svårare för dig att välja gymnasieskola om skolorna inte gjorde någon reklam? Förklara.

Nej, jag tror att det för mig underlättar om det finns reklam. Det blir lättare att välja beroende på vad reklamen handlar om. Reklamen gör så att man liksom får se och höra det bästa med gymnasieskolan. Men sedan så är det självklart att det ibland blir svårt eller att man tvekar eftersom att man hör så mycket bra och positivt om så många gymnasieskolor. Men generellt så tycker jag att det är bra.

Procivitas
-info saknas-

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

För och nackdelar med kloning

Planering av friluftsliv åk 9

Pappersflygplan reflektion